ערך קלורי:
310 קלוריות למנה
החומרים ל-4 מנות:

4 תפוחי אדמה גדולים קלופים

2 כפות גדושות חרדל גרגרים

מיץ משני לימונים

1 כף אורגנו מיובש

4 כפות שמן זית

4 שוקי הודו

2 בצלים אדומים קלופים פרוסים

2 עלי דפנה

6 שיני שום בקליפה

מלח גס ופלפל שחור גרוס גס

1/2 כוס יין לבן


אופן ההכנה:
  • חוצים את תפוחי האדמה לאורך, כל חצי חותכים ל-3- 4 חתיכות.
  • מערבבים את החרדל עם מיץ הלימון, האורגנו ושמן הזית.
  • מניחים בתבנית חסינת אש את שוקי ההודו, תפוחי האדמה, הבצל, עלי הדפנה ושיני השום. מפזרים מעל מלח ופלפל ומערבבים בקצות האצבעות לתיבול אחיד. מוסיפים את תערובת החרדל ומערבבים לכיסוי אחיד.
  • מוסיפים לתבנית את 4 חצאי הלימון הסחוטים וכוס מים, מבלי לשטוף את התיבול.
  • אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהשוקיים זהובות.
  • מוסיפים את היין, הופכים את השוקיים, תפוחי האדמה והבצל ואופים כ-40 דקות נוספות.
  • במידה וכל הנוזלים מתאדים במהלך האפייה, מוסיפים רבע כוס מים רותחים. מגישים מיד או בטמפרטורת החדר.

הדפססגור חלון