ערך קלורי:
310 קלוריות למנה
החומרים ל-4 מנות:
4 תפוחי אדמה גדולים קלופים
2 כפות גדושות חרדל גרגרים
מיץ משני לימונים
1 כף אורגנו מיובש
4 כפות שמן זית
4 שוקי הודו
2 בצלים אדומים קלופים פרוסים
2 עלי דפנה
6 שיני שום בקליפה
מלח גס ופלפל שחור גרוס גס
1/2 כוס יין לבן
אופן ההכנה:
-
חוצים את תפוחי האדמה לאורך, כל חצי חותכים ל-3- 4 חתיכות.
-
מערבבים את החרדל עם מיץ הלימון, האורגנו ושמן הזית.
-
מניחים בתבנית חסינת אש את שוקי ההודו, תפוחי האדמה, הבצל, עלי הדפנה ושיני השום. מפזרים מעל מלח ופלפל ומערבבים בקצות האצבעות לתיבול אחיד. מוסיפים את תערובת החרדל ומערבבים לכיסוי אחיד.
-
מוסיפים לתבנית את 4 חצאי הלימון הסחוטים וכוס מים, מבלי לשטוף את התיבול.
-
אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהשוקיים זהובות.
-
מוסיפים את היין, הופכים את השוקיים, תפוחי האדמה והבצל ואופים כ-40 דקות נוספות.
-
במידה וכל הנוזלים מתאדים במהלך האפייה, מוסיפים רבע כוס מים רותחים. מגישים מיד או בטמפרטורת החדר.