חפש
    ערך קלורי:
    310 קלוריות למנה
    החומרים ל-4 מנות:

    4 תפוחי אדמה גדולים קלופים

    2 כפות גדושות חרדל גרגרים

    מיץ משני לימונים

    1 כף אורגנו מיובש

    4 כפות שמן זית

    4 שוקי הודו

    2 בצלים אדומים קלופים פרוסים

    2 עלי דפנה

    6 שיני שום בקליפה

    מלח גס ופלפל שחור גרוס גס

    1/2 כוס יין לבן


    אופן ההכנה:
    • חוצים את תפוחי האדמה לאורך, כל חצי חותכים ל-3- 4 חתיכות.
    • מערבבים את החרדל עם מיץ הלימון, האורגנו ושמן הזית.
    • מניחים בתבנית חסינת אש את שוקי ההודו, תפוחי האדמה, הבצל, עלי הדפנה ושיני השום. מפזרים מעל מלח ופלפל ומערבבים בקצות האצבעות לתיבול אחיד. מוסיפים את תערובת החרדל ומערבבים לכיסוי אחיד.
    • מוסיפים לתבנית את 4 חצאי הלימון הסחוטים וכוס מים, מבלי לשטוף את התיבול.
    • אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהשוקיים זהובות.
    • מוסיפים את היין, הופכים את השוקיים, תפוחי האדמה והבצל ואופים כ-40 דקות נוספות.
    • במידה וכל הנוזלים מתאדים במהלך האפייה, מוסיפים רבע כוס מים רותחים. מגישים מיד או בטמפרטורת החדר.