ערך קלורי:
420 קלוריות למנה
החומרים ל- 6 מנות:
8 פרוסות חזה הודו מעושן

1/2 ק"ג בשר הודו טחון

1 כוס עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, נענע ושמיר

3 שיני שום כתושות

מלח

2 עגבניות

לטחינה:

1 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס מים

1/3 כוס מיץ לימון

3 שיני שום

1 כוס פטרוזיליה

מלח


אופן ההכנה:
  • מניחים טבעות נירוסטה בקוטר 8- 10 ס"מ על תבנית אפייה. מרפדים כל טבעת בפרוסת חזה הודו.
  • מערבבים את הבשר הטחון עם עשבי התיבול, מוסיפים את השום ומעט מלח. ממלאים את הטבעות בתערובת הבשר.
  • קולפים את העגבניות ופורסים לרוחב, בעובי ס"מ, מניחים על כל טבעת פרוסת עגבנייה. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.
  • מכינים את הטחינה על-ידי עירבול של כל המרכיבים במעבד מזון, עד לקבלת ממרח חלק.
  • מניחים כל טבעת על צלחת אישית, מרחיקים את הטבעת ומגישים עם טחינה ירוקה.

הדפססגור חלון