ערך קלורי:
420 קלוריות למנה
החומרים ל- 6 מנות:
8 פרוסות חזה הודו מעושן
1/2 ק"ג בשר הודו טחון
1 כוס עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, נענע ושמיר
3 שיני שום כתושות
מלח
2 עגבניות
לטחינה:
1 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים
1/3 כוס מיץ לימון
3 שיני שום
1 כוס פטרוזיליה
מלח
אופן ההכנה:
-
מניחים טבעות נירוסטה בקוטר 8- 10 ס"מ על תבנית אפייה. מרפדים כל טבעת בפרוסת חזה הודו.
-
מערבבים את הבשר הטחון עם עשבי התיבול, מוסיפים את השום ומעט מלח. ממלאים את הטבעות בתערובת הבשר.
-
קולפים את העגבניות ופורסים לרוחב, בעובי ס"מ, מניחים על כל טבעת פרוסת עגבנייה. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.
-
מכינים את הטחינה על-ידי עירבול של כל המרכיבים במעבד מזון, עד לקבלת ממרח חלק.
-
מניחים כל טבעת על צלחת אישית, מרחיקים את הטבעת ומגישים עם טחינה ירוקה.