חפש
    ערך קלורי:
    420 קלוריות למנה
    החומרים ל- 6 מנות:
    8 פרוסות חזה הודו מעושן

    1/2 ק"ג בשר הודו טחון

    1 כוס עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, נענע ושמיר

    3 שיני שום כתושות

    מלח

    2 עגבניות

    לטחינה:

    1 כוס טחינה גולמית

    1/2 כוס מים

    1/3 כוס מיץ לימון

    3 שיני שום

    1 כוס פטרוזיליה

    מלח


    אופן ההכנה:
    • מניחים טבעות נירוסטה בקוטר 8- 10 ס"מ על תבנית אפייה. מרפדים כל טבעת בפרוסת חזה הודו.
    • מערבבים את הבשר הטחון עם עשבי התיבול, מוסיפים את השום ומעט מלח. ממלאים את הטבעות בתערובת הבשר.
    • קולפים את העגבניות ופורסים לרוחב, בעובי ס"מ, מניחים על כל טבעת פרוסת עגבנייה. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.
    • מכינים את הטחינה על-ידי עירבול של כל המרכיבים במעבד מזון, עד לקבלת ממרח חלק.
    • מניחים כל טבעת על צלחת אישית, מרחיקים את הטבעת ומגישים עם טחינה ירוקה.