חפש
    החומרים:

    5 ביצים מופרדות
    3/4 כוס סוכר 
    3/4 כוס מיץ תפוזים 
    1/4 כוס שמן קנולה 
    1/2 1 כוסות קמח 
    1 כפית גדושה אבקת אפייה
    1 כף קליפת לימון מגוררת
    1 כף קליפת תפוז מגוררת

    ההכנה:
    • טורפים היטב את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר, לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את הנוזלים, הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את קליפת הלימון והתפוז.
    • בקערה נפרדת מקציפים היטב את החלבונים תוך הוספת הסוכר הנותר. מקפלים יחד את הקצף עם תערובת החלמונים. שוטחים בתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ, או בתבנית טורט עם חור, לא משומנת.
    • אופים כ-50 דקות בחום בינוני-נמוך, 160 מעלות, בתנור שלא חומם מראש. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא נקי. לא לאפות יותר מדי, כדי לא לייבש את העוגה. מוציאים את העוגה מהתנור והופכים אותה מיד על רשת, בתוך התבנית, כדי לשמור על הגובה. הופכים חזרה רק לאחר שהעוגה צוננת.