1638
דוחות מבוקרים
דף הבית
מצגות
קישורים
אודות המועצה
מכרזים
צור קשר
עבור לאתר המגדלים
Русский
English
בריאות ותזונה נכונה
הרצאת ד"ר רני פולק בנושא רפואה במטבח
ד"ר אולגה רז - סרטונים קצרים בנושא תזונה נכונה
ביצים
עוף והודו
אוכלים בטוח
איך מזהים ביצה טריה?
ביצה - אוכלים בטוח
עצות לטיפול בעוף לפני בישול
שאלות ותשובות
מתכונים
מחקרים וכתבות
מכון יסודות שאלות מפתח
איך מכינים חזה הודו עסיסי?
מחקר מנפץ את מיתוס הכולסטרול
ביצי על
הכל על כולסטרול
חיים בשלום עם ביצה ליום
ביצה הינה "תחנת-כוח" בריאותית
10 יתרונות בריאותיים של ביצים
השפעת מזון על רמת הכולסטרול בדם
חוקרים: אכילת ביצים בכמות גדולה מותרת
כמה ביצים בשבוע זה עדיין בריא?
מידע לדיאטניות
ערכים תזונתיים
טיפים לקיץ
המקור 1
המקור 2
המקור 3
המקור 4
המקור 5
דף הבית
מתכונים
מתכוני ביצים
עוגת ביצים ותפוזים
עוגת ביצים ותפוזים
החומרים:
5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 1 כוסות קמח
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כף קליפת תפוז מגוררת
ההכנה:
טורפים היטב את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר, לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את הנוזלים, הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את קליפת הלימון והתפוז.
בקערה נפרדת מקציפים היטב את החלבונים תוך הוספת הסוכר הנותר. מקפלים יחד את הקצף עם תערובת החלמונים. שוטחים בתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ, או בתבנית טורט עם חור, לא משומנת.
אופים כ-50 דקות בחום בינוני-נמוך, 160 מעלות, בתנור שלא חומם מראש. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא נקי. לא לאפות יותר מדי, כדי לא לייבש את העוגה. מוציאים את העוגה מהתנור והופכים אותה מיד על רשת, בתוך התבנית, כדי לשמור על הגובה. הופכים חזרה רק לאחר שהעוגה צוננת.