החומרים ל-12-10 מנות:
3 חלמונים
3 ביצים
1 כוס סוכר
150 גרם שוקולד מריר, לפחות 50% מוצקי קקאו
150 גרם חמאה
65 גרם קמח
8 קוביות שוקולד לבן
ההכנה:
- טורפים את הביצים עם החלמונים והסוכר במעבד מזון.
- ממיסים את השוקולד והחמאה מעל אמבט מים חמים, מצננים מעט. מוסיפים את השוקולד לתערובת הביצים ומערבבים היטב, מוסיפים את הקמח בכמה פעמים.
- מורחים בחמאה תבניות מוס אישיות, מפזרים מעט קמח ומנערים את המיותר. ממלאים את הכלים בתערובת עד שלושה רבעי הגובה. מחדירים למרכז הכלי קוביית שוקולד. מצננים לפחות חצי שעה במקרר. בשלב זה אפשר לשמור את הקינוח שבוע במקרר, כשהוא עטוף ברדיד אלומיניום.
- אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות. מוציאים מיד מהתנור, מעבירים סכין חדה מסביב לשולי הכלי, כדי להפריד בינו לבין המאפה. הופכים על צלחת אישית ומגישים. מתאים להגיש בתוספת קרם וניל.