ערך קלורי:
335 - 223 קלוריות למנה
החומרים ל-6 מנות:
800 גרם בשר הודו (גרונות, כנפיים, שווארמה, חזה)
2 כפות שמן קנולה
2 ליטר מים רותחים
1 כף מלח ומעט פלפל לבן טחון
2 בצלים קטנים
2 גבעולי סלרי קצוצים גס
2 גזרים פרוסים דק
150 גרם שעועית ירוקה חתוכה גס
150 גרם גרגרי אפונה ירוקה
150 גרם פרחי כרובית
צרור קטן של גבעולי פטרוזיליה קשורים
1 כף רוטב סויה
אופן ההכנה:
-
שוטפים את נתחי ההודו ומייבשים במגבות נייר. בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הבשר תוך בחישה, עד שהוא זהוב.
-
מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה.
-
מוסיפים את הבצלים והסלרי, מכסים חלקית את הסיר.
-
מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כשעה. במהלך הבישול מרחיקים את הקצף המצטבר.
-
מסננים את המרק ומחזירים לסיר. מוסיפים את הגזר, השעועית, האפונה והכרובית ומבשלים כרבע שעה.
-
חותכים את בשר ההודו ומחזירים למרק עם צרור הפטרוזיליה, מתבלים במלח, פלפל לבן ורוטב סויה, מחממים. מרחיקים את הפטרוזיליה ומגישים.