ערך קלורי:
280 קלוריות למנה
החומרים ל- 10-8 מנות:
חזה הודו במשקל 1.5 ק"ג
400 גרם תרד טרי
1 בצל
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
1 תפוח אדמה גדול מבושל
100 גרם חזה הודו מעושן חתוך לקוביות קטנות
1 ביצה
50 גרם צנוברים או שבבי שקדים קלויים
מלח ופלפל שחור
1 כף אורגנו מיובש
מעט אגוז מוסקט מגורר
1 כף עלי תימין
4 כפות שמן קנולה
1/2 כוס ציר עוף חם
אופן ההכנה:
- שוטפים את התרד וחולטים בסיר, ללא נוזלים נוספים, רק עד שהעלים מתרככים. מסננים היטב וקוצצים.
- קוצצים את הבצל עם השום ומטגנים במחבת עם השמן על אש בינונית, רק עד שהתרככו.
- מוסיפים את התרד וממשיכים לבשל עד שהנוזלים התאדו, מעבירים לקערה. סוחטים את הלחם ומפוררים פנימה.
- מגררים פנימה את תפוחי האדמה במגרדת גסה ומוסיפים את הביצה והשקדים. מתבלים בנדיבות מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ותימין.
- יוצרים כיס עמוק בנתח החזה וממלאים בתערובת התרד.
- סוגרים את הפתח בעזרת קסמי עץ או מתכת. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בתבנית חסינת אש.
- מחממים היטב את השמן ויוצקים על נתח ההודו.
- אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.
- במהלך האפייה מוסיפים מדי פעם מים לתבנית ובעזרת כף יוצקים מהרוטב על ההודו.
- מוציאים מהתנור ומצננים. עוטפים את הנתח ברדיד אלומיניום ומצננים לפחות 6 שעות במקרר לפני ההגשה. מתאים להגיש עם רוטב חרדל.