חפש
    ערך קלורי:
    280 קלוריות למנה
    החומרים ל- 10-8 מנות:
    חזה הודו במשקל 1.5 ק"ג
    400 גרם תרד טרי
    1 בצל
    2 שיני שום
    2 כפות שמן זית
    1 תפוח אדמה גדול מבושל
    100 גרם חזה הודו מעושן חתוך לקוביות קטנות
    1 ביצה
    50 גרם צנוברים או שבבי שקדים קלויים
    מלח ופלפל שחור
    1 כף אורגנו מיובש
    מעט אגוז מוסקט מגורר
    1 כף עלי תימין
    4 כפות שמן קנולה
    1/2 כוס ציר עוף חם
    אופן ההכנה:
    • שוטפים את התרד וחולטים בסיר, ללא נוזלים נוספים, רק עד שהעלים מתרככים. מסננים היטב וקוצצים.
    • קוצצים את הבצל עם השום ומטגנים במחבת עם השמן על אש בינונית, רק עד שהתרככו.
    • מוסיפים את התרד וממשיכים לבשל עד שהנוזלים התאדו, מעבירים לקערה. סוחטים את הלחם ומפוררים פנימה.
    • מגררים פנימה את תפוחי האדמה במגרדת גסה ומוסיפים את הביצה והשקדים. מתבלים בנדיבות מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ותימין.
    • יוצרים כיס עמוק בנתח החזה וממלאים בתערובת התרד.
    • סוגרים את הפתח בעזרת קסמי עץ או מתכת. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בתבנית חסינת אש.
    • מחממים היטב את השמן ויוצקים על נתח ההודו.
    • אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.
    • במהלך האפייה מוסיפים מדי פעם מים לתבנית ובעזרת כף יוצקים מהרוטב על ההודו.
    • מוציאים מהתנור ומצננים. עוטפים את הנתח ברדיד אלומיניום ומצננים לפחות 6 שעות במקרר לפני ההגשה. מתאים להגיש עם רוטב חרדל.