חפש

    6 מנות

     

    2 כפות שמן קוקוס או בוטנים

    5 כפות מחית קארי ירוק קנויה

    2 כפיות סוכר קנים

    500 גרם פרגיות חתוכות לקוביות בינוניות

    פלפל אדום או ירוק חריף מנוקה מגרעינים וחתוך לחצאי עיגולים

    פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס

    כוס (250 מ"ל) חלב קוקוס

    3 כפות רוטב דגים

    10 עלי קפיר ליים טריים או מיובשים

    14 פטריות שיטקה ללא הרגל, מנוגבות בנייר ופרוסות לרצועות

    רבע כרוב סיני או לבן פרוס לצועות דקיקות

    כוס אפונה קפואה

    4 כפות כוסברה קצוצה או בזיליקום

    3 כפות קשיו קלוי קצוץ

     

    בווק או במחבת עמוקה מחממים שמן קוקוס ומטגנים מחית קארי וסוכר. מערבבים תוך רתיחה למשך דקה. מוסיפים פרגיות ומקפיצים למשך חמש דקות. מוסיפים פלפל חריף ומטגנים דקה. מוזגים קרם קוקוס ומרתיחים. מוסיפים חלב קוקוס, רוטב דגים, עלי קפיר וירקות ומרתיחים בשנית תוך ערבוב. מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים עשר דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים כוסברה וקשיו ומגישים חמים עם הרבה רוטב על אורז לבן או אטריות זכוכית.


    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי