חפש

    שקשוקה עגבניות שרי קלויות עם גבינת בופאלו עיראקית וקצח

    לטעמי זוהי שקשוקה שמנצחת את רוב השקשוקות האדומות שאני מכירה. אומנם היא דורשת מעט יותר עבודה וזמן, אבל זה בהחלט שווה את זה. אני בטוחה שאחרי הפעם הראשונה שתכינו אותה תחשבו שעד היום רימו אתכם.

     

    6 מנות

     

    עגבניות קלויות:

    קילו עגבניות שרי (קטנות ככל הניתן) שטופות

    2 כפות שמן זית

    חצי כפית מלח גס

    חצי כפית  סוכר

    חצי כפית פלפל שחור

    רוטב:

    3 כפות שמן זית

    4 גבעולי שום צעיר קצוצים (15 ס"מ לערך- החלק הלבן והירוק בהיר)  או 2 שיני שום פרוסות

    כפית וחצי פפריקה מתוקה

    חצי כפית פפריקה חריפה

    חצי כפית  סוכר

    חצי כפית פלפל שחור

    חצי כפית כמון

    חצי כפית קימל טחון

    6-8 עגבניות בשלות וחלוטות (ללא הקליפה), קצוצות לקוביות קטנות או קופסה וחצי של שימורי עגבניות (600 מ"ל)

    פלפל ירוק חריף פרוס, או שבבי צ'ילי (לפי הטעם)

    חצי כפית מלח

    8 ביצים מופרדות

    100 ג' גבינת באפולו עיראקית מגוררת או גבינת פטה טובה

    רבע כפית  קצח

    כף בזיליקום או פטרוזיליה קצוצים

     

     

    מחממים תנור ל 200 מעלות. מניחים עגבניות שרי בתבנית תנור, בוזקים מעל שמן זית ותבלינים וצולים עד צמצום הנוזלים והשחמת קליפת העגבניות. הצלייה לוקחת בין שעה וחצי לשעתיים, תלוי בזן העגבנייה ובגודלה. במחבת עם שמן זית מטגנים למשך דקה פרוסות שום יחד עם כל התבלינים היבשים (מלבד המלח) התבלינים "יפתחו" (יורגש ריח חזק ונעים). מוסיפים עגבניות חלוטות, עגבניות שרי קליות ופלפל חריף. מבשלים על אש בינונית למשך עשרים דקות עם מכסה. ממליחים, מערבבים מעט ומוסיפים את החלבונים. מכסים ומבשלים עד התייצבותם (שלוש דקות לערך) מוסיפים את החלמונים, מפוררים מסביב גבינה, בוזקים מעט מלח, קצח, בזיליקום או פטרוזיליה ומבשלים ללא מכסה עד מידת העשייה הרצויה. מגישים מיד עם חלה טרייה וטחינה לימונית.


    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי