חפש

     6 מנות

     

    לקפונטה:

    1 חציל גדול קלוף לפסים

    2 קישואים או זוקיני

    4 כפות שמן זית

    4 שיני שום קלופות ופרוסות דק

    חצי כפית אורגנו יבש

    2 כפות חומץ בלסמי

    חצי כפית מלח

    חצי כפית פלפל טרי

    1 כף סוכר חום

    2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים

    2 כפות שמן זית

    2 שיני שום קצוצות

    רבע כפית צ'ילי יבש

    10 זיתי קלמטה חצויים

    2 כפות רסק עגבניות

    חצי ק"ג עגבניות שרי חצויות

    2 עגבניות טריות מגוררות על פומפייה

    חצי כוס מים

    חצי כוס עלי בזיליקום  קרועים לפיסות רחבות

    8 ביצים

    מלח

    פלפל

    צ'ילי גרוס

    פרמז'ן

     

    מכינים את הקפונטה: מחממים תנור ל- 200 מעלות צלסיוס. חותכים את החצילים לקוביות בגודל 2 על 2 ואת הקישואים לחצאי עיגולים בעובי 1 ס"מ. בקערה מערבבים את החצילים עם 4 כפות שמן זית, שום פרוס, אורגנו, בלסמי, מלח, פלפל וסוכר. מעבירים לתבנית התנור וצולים  30 דקות. מוסיפים לתבנית את הקישואים, מערבבים היטב עם החצילים וממשיכים בצלייה עוד עשר דקות. חותכים את הפלפלים לקוביות. בסיר מחממים 2 כפות שמן זית, שום, צ'ילי וזיתים מערבבים. לאחר דקה מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומוסיפים את חצאי העגבניות וקוביות הפלפלים. מערבבים ומבשלים שתי דקות. מוסיפים את הירקות הצלויים, עגבניות מרוסקות, חצי כוס מים, בזיליקום ומבשלים על להבה גדולה עשר דקות. מתקנים תיבול.

    מחממים קפונטה במחבת, מוסיפים מעט צ'ילי גרוס, רבע כוס מים ומרתיחים. שוברים את הביצים למחבת, מתבלים במלח ופלפל. מבשלים על להבה בינונית עד מידת העשייה הרצויה. מורידים מהאש, מפזרים גילופי פרמזן ומגישים מיד עם חלה טרייה וטחינה לימונית.


    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי