חפש

    שיפודי פרגיות בחלב קוקוס על סלט מלפפונים תאילנדי

    אוכל רחוב תאילנדי הוא מהמשובחים בעולם. השיפודים הקטנים הללו נמכרים ברחובות בנגקוק כחטיף בין הארוחות. הם חמים ומתובלים כדבעי, צלויים על גריל פחמים מעשן. לרוב יהיו מבשר חזיר כשסלט המלפפונים מוגש על גבי צלחת נייר פשוטה, כתוספת מרעננת האמורה להפיג מעט מן החום והלחות הכבדים השוררים ברחובות הדחוסים.

     

    6 מנות ( 16 שיפודי עץ קטנים)

     

    400 גרם פרגיות

    למשרה:

    חצי כוס חלב קוקוס

    כף גרגירי כוסברה שלמים

    כפית גרגירי כמון שלמים

    3 כפות למון גרס קצוץ או 2 כפות מיץ ליים או לימון

    כפית מלח

    כף ג'ינג'ר מגורר

    רבע פלפל אדום חריף פרוס או מעט צ'ילי

    כפית שטוחה כורכום

    2 כפות שמן קוקוס או בוטנים או קנולה

    כף סוכר קנים

    להגשה:

    פלפל אדום פרוס

    בצל ירוק (החלק הירוק) פרוס

     

    סלט מלפפונים תאילנדי:

    6 מלפפונים קטנים מגוררים על פומפיה גסה

    3 כפות עלי נענע קצוצים

    רבע פלפל אדום חריף קצוץ

    3 כפות חומץ אורז

    2 כפות סוכר

    2 כפות סויה

    2 כפות שמן קוקוס

    כפית שומשום שחור

     כפית שומשום לבן

     

    חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל 2 ס"מ. מעבירים לקערה.

    במחבת יבשה קולים גרגירי כוסברה וגרגירי כמון עד שניחוח עז מתפשט. טוחנים במטחנת תבלינים או במכתש ועלי. מעבירים לקערה בינונית ומוסיפים את כל שאר חומרי המשרה. מוזגים על הפרגיות ומערבבים. משרים מכוסה במקרר למשך שעתיים עד 12 שעות.  משרים שיפודי עץ במים קרים למשך חצי שעה. משפדים על כל שיפוד 3 קוביות של פרגיות.

    מחממים תנור לתוכנית גריל. מניחים את השיפודים בתבנית עם רשת צלייה, מוזגים את יתרת המשרה שנותר בקערה על השיפודים וצולים  10 דקות מכל צד. מכינים את הסלט: מחממים חומץ, סוכר, סויה ושמן במחבת עד המסת הסוכר. מצננים ומערבבים יחד עם המלפפונים, הנענע והפלפל החריף. זורים מעל שומשום שחור ולבן ומגישים לצד השיפודים לאחר שזורים עליהם פלפל חריף ובצל ירוק.


    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי