חפש

    חיתוך ירקות היא משימה חשובה בסין כאשר לכל ירק יש את עובי החיתוך שלו כדי שיתאים לבישול הקצרצר. לאלה המתקשים בחיתוך  גזר לגפרורים דקים (ג'וליאן), אני ממליצה לאחר קילוף הגזר מקליפתו להמשיך ולקלוף את בשרו לפיסות דקות וארוכות (על ידי קולפן או מנדולינה), לערום לערימה על קרש חיתוך ולקצוץ עם סכין לרצועות אורך דקיקות.

     

    2-3  מנות

     

    200 גרם אטריות ביצים איכותיות

     

    300 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות

     

    למשרה:

    כף (30 גרם) ג'ינג'ר קצוץ קטן או מגורר

    2 שיני שום קצוצות

    2 כפות יין אורז שאוסינג, סאקה או מירין

    כפית קורנפלור

    כפית סוכר

    כף רוטב סויה

    כף רוטב סויה מתוק

    חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים

    חצי כפית שבבי צ'ילי

     

    להקפצה:

    3 כפות שמן בוטנים או תירס

    6 בצלים ירוקים

    1 בצל קלוף ופרוס לחצאי עיגולים

    1 סלסילת פטריות שמפיניון, ללא הרגל, פרוסות

    8 פטריות שיטאקי טריות, ללא הרגל, פרוסות

    1 גזר קלוף וחתוך לגפרורים דקים

    רבע פלפל אדום או ירוק חריף פרוס לחצאי עיגולים

    2 כפות רוטב צדפות

    2 כפות רוטב סויה מתוק

    2 כפות רוטב דגים- נאם פלא

    חצי כוס כוסברה קצוצה

     

    מערבבים את חומרי המשרה בקערה, מוסיפים את העוף ומשרים במקרר לפחות לחצי שעה (אפשר להשרות גם ללילה). מבשלים את האטריות בסיר עם מים רותחים למשך 2-5 דקות (תלוי בסוג האטריות) עד לרמת אל דנטה. מסננים ומעבירים לקערה גדולה עם מי קרח. את החלק התחתון של הבצל ירוק (הלבן ומעט מהירוק הבהיר) קוצצים לעיגולים דקים ואת חלקו העליון (ירוק כהה) קוצצים למקטעים באורך 5 ס"מ.

    מחממים ווק על להבה חזקה, מוזגים שמן ומקפיצים את העוף, כולל המשרה, עד שייחרך היטב. מוסיפים לעוף את הבצל הפרוס, מקפיצים דקה ואז את כל שאר הירקות כולל מקטעי הבצל הירוק. מקפיצים למשך שלוש דקות. מסננים את האטריות ממי הקרח ומוסיפים אותם לווק יחד עם רוטב הצדפות, רוטב הסויה המתוק ורוטב הדגים. מקפיצים עד שהאטריות התחממו היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים כוסברה ובצל ירוק קצוץ, מערבבים קלות ומגישים מיד.

    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי