הכי פשוט והכי טעים כמו שהוא: טבעי, שחום ופריך.
6 מנות
1.5 קילו עוף שטוף ומיובש היטב
חצי כפית מלח גס
2 כפות שמן זית או חמניות
צרור מרווה, רוזמרין ותימין
להברשת העוף במהלך הצלייה:
2 כפות שמן זית או חמניות
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס גס
לתפוחי אדמה:
10-12 תפוחי אדמה קטנים, שטופים וחצויים
מומלצים: תפוח אדמה נשיקות, ראטה או ויולט (ניתן להשיג בשווקי האיכרים)
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח אטלנטי
ראש שום חצוי
מחממים תנור ל- 220 מעלות. זורים בבטן העוף מלח, מחדירים שמן וצרור עשבי תיבול. מצליבים את רגלי העוף וקושרים בחוט בישול. מניחים את העוף בתבנית צלייה משומנת בשמן זית, כשצד החזה כלפי מעלה. מערבבים בקערה קטנה שמן זית, מלח ופלפל ומברישים את העוף בחצי מתערובת השמן. מערבבים בקערה תפוחי אדמה עם שמן זית ומלח ומפזרים מסביב העוף. מניחים את שני חצאי השום בתבנית, מכניסים לתנור וצולים 15 דקות. הופכים את העוף ומברישים בזריזות בשארית מתערובת השמן, צולים 15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות, מברישים את העוף ותפוחי האדמה בנוזלים שהצטברו בתבנית וצולים חצי שעה. הופכים את העוף, חוזרים על פעולת ההברשה וצולים חצי שעה. מעבירים את העוף לקרש חיתוך וממתינים עשר דקות טרם הפריסה. זמן הצלייה הכולל שעה וחצי.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי