חפש

    תערובת קייג'ין הובאה לדרום לואיזיאנה על ידי מתיישבים צרפתיים מקנדה. כדי לשחזר את המטבח שהכירו הם קטפו שורשים ועשבים מקומיים ממה שמצאו, ייבשו אותם והכינו תערובות ומשרים לצליית עוף ובשר. נהדר.

    6 מנות

     

    1.5 קילו עוף שטוף ומיובש

    חצי כפית מלח גס

    קובית חמאה (30 גרם)

    צרור תימין

     

    להברשת העוף במהלך הצלייה:

    2 כפות שמן זית או חמנית או שמן תירס

    כפית פפריקה מתוקה

    כפית אורגנו

    כפית פלפל שחור גרוס גס

    חצי כפית מלח גס

    חצי כפית כמון

    חצי כפית אבקת שום

    חצי כפית חרדל צהוב

    רבע כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה 

    לבטטות:

    4-6 בטטות קטנות, שטופות וחתוכות לרבעים

    2 כפות שמן זית

    חצי כפית מלח אטלנטי

    להגשה: עלי כוסברה, חצי לימון 

     

    מחממים תנור ל 220 מעלות. זורים בבטן העוף מלח, מחדירים שמן ותימין. מצליבים את רגלי העוף וקושרים בחוט בישול. מניחים את העוף בתבנית צלייה משומנת בשמן זית, כשצד החזה כלפי מעלה. מערבבים בקערה קטנה שמן ואת כל התבלינים ומברישים את העוף בחצי מתערובת השמן. מערבבים בקערה בטטות עם שמן זית ומלח ומפזרים מסביב העוף. מכניסים לתנור וצולים 15 דקות. הופכים את העוף ומברישים בזריזות בשארית מתערובת השמן, צולים 15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות, מברישים את העוף והבטטות בנוזלים שהצטברו בתבנית וצולים חצי שעה. הופכים את העוף, חוזרים על פעולת ההברשה וצולים חצי שעה. מעבירים את העוף לקרש חיתוך, מפזרים עלי כוסברה, מטפטפים מיץ לימון וממתינים עשר דקות טרם הפריסה. זמן הצלייה הכולל שעה וחצי.

    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי