חפש

    את הטעם העדין והמעושן קלות מפיקה הפפריקה המעושנת שניתן להשיג בחנויות תבלינים ובמעדניות. מי שאינו אוהב טעם מעושן יכול להחליף את הפפריקה המעושנת בפפריקה אדומה מתוקה.

    .6 מנות

     

    1.5 קילו עוף שטוף ומיובש

    חצי כפית מלח גס

    קובית חמאה (30 גרם)

    צרור רוזמרין 

    להברשת העוף במהלך הצלייה:

    2 כפות שמן זית או חמניות, או שמן תירס

    כפית פפריקה מעושנת

    כפית אורגנו

    כפית פלפל שחור גרוס גס

    חצי כפית מלח גס

    חצי כפית כמון

    רבע כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה

     

    3 בצלים אדומים חצויים 

    להגשה: מעט עלי נענע קצוצים, פלפל ירוק חריף פרוס לעיגולים, חצי לימון 

    מחממים תנור ל 220 מעלות. זורים בבטן העוף מלח, מחדירים שמן ורוזמרין. מצליבים את רגלי העוף וקושרים בחוט בישול. מניחים את העוף בתבנית צלייה משומנת בשמן זית, כשצד החזה כלפי מעלה. מערבבים בקערה קטנה שמן ותבלינים ומברישים את העוף בחצי מתערובת השמן. מניחים מסביב בצלים חצויים, מכניסים לתנור וצולים 15 דקות. הופכים את העוף ומברישים בזריזות בשארית מתערובת החמאה, צולים 15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות, מברישים את העוף בנוזלים שהצטברו בתבנית וצולים חצי שעה. הופכים את העוף, חוזרים על פעולת ההברשה וצולים חצי שעה. מעבירים את העוף לקרש חיתוך, מפזרים עלי נענע, פלפל ירוק חריף, מטפטפים מיץ לימון וממתינים עשר דקות טרם הפריסה. זמן הצלייה הכולל שעה וחצי.

    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי