חפש

    אלה קציצות של בית, עם ריח נפלא וטעמים עדינים בין חמצמץ למתקתק. כדאי להגיש לצד אורז לבן או קוסקוס

     

    8 מנות

     

    לקציצות

    500 גרם פרגיות או חזה עוף או הודו טחון

    צרור פטרוזיליה, שטופה ומיובשת

    1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים

    1 ביצה

    ¼ כוס פרורי לחם

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס

    ½ כפית כמון

    ½ כפית גרגירי כוסברה טחונים

    ¼ כפית כורכום

     

    לרוטב

    4 כפות שמן זית

    3 כרשות, שטופות היטב וקצוצות לחצאי עיגולים

    5 גבעולי סלרי קצוצים

    4 שיני שום, פרוסות

    כף סוכר חום

    ½ כפית כמון טחון

    ½ כפית גרגירי כוסברה

    ½ כפית מלח

    ½ כפית פלפל שחור גרוס

    ¼ כפית כורכום

    2 כוסות מים רותחים

    רבע כוס מיץ לימון

    להגשה: חופן עלי כוסברה קצוצים, פלחי לימון

     

     

    מסירים מהפטרוזיליה את הגבעולים התחתונים. מעבירים למעבד מזון וטוחנים יחד עם הבצל עד קבלת מחית חלקה. מעבירים לקערה, מוסיפים את כל שאר חומרי הקציצות, מערבבים ומשהים חצי שעה במקרר. צרים כדורים עגולים ויפים, עדיף להניח בשכבה אחת על מגש משומן קלות, לכסות בניילון נצמד ולקרר לחצי שעה.

    מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הכרישה 10 דקות. מוסיפים סלרי ושום ומטגנים תוך כדי ערבוב 5 דקות נוספות. מוסיפים סוכר ואת שאר התבלינים וממשיכים בטיגון עוד 2 דקות. מוסיפים מים רותחים ומיץ לימון, מוודאים רתיחה ומוסיפים את הקציצות בעדינות. מכסים ומבשלים על רתיחה עדינה 30 דקות בלי לערבב. מנערים את הסיר מידי פעם. פותחים את המכסה, שמים חופן עלי כוסברה קצוצים ומערבבים בעדינות. מכסים לשתי דקות. מגישים עם פלח לימון לצד אורז לבן, קוסקוס או פירה.

    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי