חפש

    8 מנות

     

    1 כרובית גדולה (1.2 קילו), שטופה ומפורקת לפרחים גדולים

    1 כפית מלח גס

    4 ביצים

    מכל וחצי (375 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן

    50 גרם גבינת אמנטל או גרוייר מגוררת

    כוס פרורי פנקו

    כפית מלח

    חצי כפית פלפל שחור

    קורט אגוז מוסקט

    2 כפות פרמזן מגורר

     

     

    מרתיחים מים וכפית מלח גס בסיר גדול, מוסיפים את פרחי הכרובית, ומבשלים לא מכוסה ל- 10 דקות. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מוציאים את פרחי הכרובית עם כף מחוררת לתבנית צלייה מלבנית. מנגבים עודפי מים. טורפים בקערה ביצים, שמנת מתוקה, גבינת אמנטל, פנקו ותבלינים, עד קבלת תערובת חלקה. מוזגים על פרחי הכרובית, מפזרים פרמזן וצולים שעה. אוכלים חם מאוד.

    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי