חפש

    עוגת נפלאה! עשירה, רכה, מענגת בפה...וכל מילה נוספת מיותרת

      

    300 גרם שוקולד מריר משובח (60% מוצקי קקאו)

    200 גרם חמאה

    150 גרם (3/4 כוס) סוכר

    2 כפות קוניאק או פורט

    6 ביצים

    קורט מלח

    4-5 כפות שטוחות (50 גרם) אבקת קקאו משובחת

    2 כפות שטוחות (20 גרם) קמח תפוחי אדמה מנופה

    כפית אבקת אפיה

     

    רוטב שוקולד:

    שליש כוס (80 מל) שמנת מתוקה

    50 גרם שוקולד מריר משובח

    רבע כפית חמאה  

    מחממים תנור ל- 170 מעלות.

    ממיסים בבן מרי (סיר המונח בתוך סיר עם מים רותחים קלות) שוקולד, חמאה וסוכר. כאשר התערובת חלקה ומבריקה, מסירים מהאש, מוסיפים קוניאק, מערבבים ומצננים. בקערת המערבל החשמלי מקציפים ביצים ומלח במשך 10 דקות. התערובת תתפח מאוד. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים לאט ותוך כדי ערבול את תערובת השוקולד המצוננת.

    מנפים לצלחת קקאו, קמח תפוחי אדמה ואבקת אפיה. מוסיפים את תערובת היבשים לבלילה ומערבבים מעט מאוד, גם אם נדמה לכם שעדיין יש גושים או שהבלילה לא אחידה, אין מה לדאוג  זה מסתדר באפייה. מרפדים את תחתיתה של תבנית קפיצית בקוטר 24 בנייר אפיה ומשמנים בחמאה את הדפנות. יוצקים לתבנית ואופים 30 דק'.  מעבירים מיד סכין בין העוגה החמה לדפנות התבנית. מצננים למספר שעות (העוגה תצנח מעט). מכינים את הרוטב: מחממים שמנת מתוקה בסיר או במיקרוגל עד כמעט רתיחה, מורידים מהאש ומוסיפים שוקולד וחמאה, מערבבים עד קבלת תערובת חלקה. מוזגים על פני העוגה ומורחים עד ציפוי פני כל העוגה. אפשר לקשט בנשיקות מרנג קטנטנות, פטל טרי, דובדבני אמרנה ותלוליות קטנות של קצפת. שומרים מכוסה במקרר אבל אוכלים בטמפרטורת החדר.

    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי