חפש

    בהודו מגישים את המנה הזו עם עופות קטנטנים. העופיונים יוצאים שחומים ועסיסיים והעור קריספי ומלא בטעמים. אם אתם צולים עוף גדול (1.5 קילו) האריכו את משך הצלייה לשעה והפכו אותו לצידו השני לאחר חצי שעה.

     

    4 מנות

     

    2 עופיונים במשקל 600-700 גרם היחידה, שטופים ומיובשים

    2 כפות מחית טנדורי (ראו מתכון)

    3 כפות חלב קוקוס

    כף וחצי שמן קוקוס, תירס או חמניות או גהי

    + 3 כפות שמן

     

     

    מערבבים בקערה מחית טנדורי, חלב קוקוס וכף וחצי שמן. מצליבים את רגלי העופיונים וקושרים בחוט בישול. מעסים אותם היטב בתערובת ומשרים לילה במקרר. הופכים פעם אחת במהלך ההשריה. מוציאים מהמקרר חצי שעה לפני הצלייה. מניחים בתנור ווק (בדקו אם הוא נכנס ועטפו את הידית ברדיד אלומיניום שלא תישרף) או מחבת ברזל או מחבת פסים ומחממים את התנור היטב יחד עם המחבת ל- 230 מעלות. מוזגים מעט שמן למחבת הלוהטת ומניחים בה את העוף עם תערובת ההשריה שמצפה אותם, אבל לא עם מה שנקווה בתבנית ההשריה. צולים 40 דקות בלי להפוך.

     

    מחית טנדורי

    10 כפות מחית:

     

    10 פלפלוני שאטה קטנים יבשים

    כף וחצי זרעי כמון

    כף וחצי זרעי כוסברה

    כף גרגירי פלפל שחור שלם

    5 תרמילי הל ירוקים

    2 כפות פפריקה מתוקה

    כף נענע מיובשת

    2 כפיות מלח

    חצי כפית כורכום

    חצי כפית פפריקה חריפה

    חצי כפית אבקת חרדל

    חצי כפית קינמון

    רבע כפית אגוז מוסקט טחון

    5 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ (30 גרם נטו)

    8 שיני שום קלופות

    3 כפות מים

    4 כפות מיץ לימון

    50 גרם  גהי או שמן קוקוס, תירס או חמניות

     

    משרים את פלפלוני השאטה החריפים בכוס מים רותחים למשך חצי שעה. מסננים. בינתיים קולים במחבת יבשה זרעי כמון, כוסברה ופלפל שחור דקה, עד שריחם נפתח, מעבירים למכתש ועלי או למטחנת תבלינים וכותשים לאבקה גסה. מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים. מניחים ג'ינג'ר, שום, מים, מיץ לימון וגהי במעבד מזון קטן וטוחנים עד קבלת מחית גסה. מוסיפים לקערה את הפלפלים ואת התבלינים וטוחנים עד קבלת מחית גסה. שומרים במקרר בקופסא אטומה עד השימוש.

    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי