דרך המתכון הזה התוודעתי לסגולות ריבת התפוזים בתבשילים. העוף טעים, קל להכנה ואהוב על כל בני הבית. הגישו לצד העוף סלט עלים חמצמץ ושלבו ברוטב שלו מעט מיץ תפוזים.
6 מנות
עוף שלם, במשקל קילו וחצי, שטוף ומיובש
6 כפות ריבת תפוזונים (300 גרם) עם הסירופ
רבע כוס שמן זית
רבע כוס יין לבן
2 כפות דבש
כפית וחצי מלח
כפית וחצי פלפל שחור
כפית וחצי גרגירי כוסברה טחונים
5 תרמילי הל
ראש שום מפורק לשיניים
5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים לרבעים
ענף רוזמרין
שמים בסיר קטן ריבת תפוזונים, שמן זית, יין לבן, דבש, תבלינים ואת שיני השום בקליפתם, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עשר דקות. מסירים מהאש ומצננים. מחממים תנור ל- 230 מעלות. משמנים סיר המתאים לצלייה בתנור ומניחים בו את העוף.
מורחים את העוף מכל הצדדים, כולל בטן העוף, בחצי מן התערובת שבסיר. מערבבים בקערה את פלחי תפוחי האדמה עם חצי מהרוטב הנותר שבסיר ומפזרים אותם מסביב העוף. מניחים ענפי רוזמרין, מכסים וצולים חצי שעה. מורידים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות וצולים עוד 50 דקות.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי