חפש

    עוגה נפלאה, רכה ונימוחה עם ניחוח מדברי משכר. אני אוהבת להגיש אותה מעט חמימה לצד תה מרווה וקצפת לא ממותקת

     

    400 גרם תמרים מגולענים בוואקום (עדיף אורגניים)

    כוס ו 2/3 (400 מ"ל) מים

    2 כפות אמרטו

    חצי כפית קינמון

    קורט מלח

    2/3 כוס טחינה גולמית

    כפית וחצי סודה לשתיה

    100 גרם חמאה

    כוס (200 גרם) סוכר

    3 ביצים

    כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח מנופה

     

    לציפוי ולמלית:

    כף חמאה מומסת

    100 גרם שקדים טבעיים (עם קליפה)

    4 כפות סוכר קנים או דמררה

    כפית קינמון

    3 כפות טחינה גולמית

    2 כפות סילאן

     

    בסיר בינוני מחממים תמרים ומים תוך ערבוב, עד רתיחה. מכבים את האש וממשיכים בערבוב עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים אמרטו, קינמון, מלח וטחינה גולמית ומצננים עשר דקות. מוסיפים סודה לשתיה (התערובת תתפח מעט) ומניחים לעשר דקות. בינתיים מרסקים במעבד מזון שקדים עד קבלת פירורים דקים (לא אבקה). מערבבים בקערה פרורי שקדים, סוכר וקינמון ומניחים בצד. בקערת המערבל החשמלי מקציפים על מהירות בינונית חמאה וסוכר עד קבלת תערובת תפוחה. מוסיפים ביצה אחר ביצה, מערבלים שלוש דקות. מאטים את מהירות המערבל, מוסיפים לסירוגין קמח ותערובת התמרים, מערבבים קלות ידנית. מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים היטב תבנית קוגלהוף בחמאה מומסת. מקפידים לשמן גם את הטבעת הפנימית ואת כל המגרעות. מניחים 6 כפות מתערובת השקדים בתבנית, ומסובבים לשם ציפוי הדפנות והטבעת הפנימית בתערובת. תישאר כמות של שתי כפות או יותר בתחתית התבנית, מנערים ומפזרים אותה באופן שווה בתחתית. יוצקים חצי מהבצק לתבנית. מוזגים בתנועות הזלפה טחינה גולמית ומעל סילאן. (מומלץ שלא יגעו בתבנית שכן זה יקשה על ההפיכה) ומעל את החצי הנותר של הבצק. אופים שעה. ממתינים לפחות חצי שעה טרם ההפיכה.

     עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי