חפש

    הזיווג המושלם בין הדבש לשוקולד מייצר עוגה לה עושר טעמים וריח מופלא. היא גם יפיפייה בזכות הציפוי המבריק וצורתה הגבוהה. היא טעימה יותר לאחר יום או יומיים של קירור במקרר. צריך להוציא מהמקרר כשעתיים לפני ההגשה.

     

    לשימון התבנית משתמשים במעט חמאה רכה וכף או שתיים של אבקת קקאו

    3/4 מכל (200 מ"ל) שמנת מתוקה

    200 ג' שוקולד מריר משובח (לפחות 60% מוצקי קקאו אבל לא יותר מ 70%)

    200 ג' חמאה בטמפרטורת החדר

    50 ג' (1/4 כוס) סוכר חום כהה

    חצי כוס דבש נוזלי (150 גרם)

    כפית אבקת נס קפה איכותית

    4 ביצים

    2 כפות קוניאק

    כוס וחצי (210 גרם) קמח מנופה

    3 כפות אבקת קקאו איכותית מנופה

    כפית אבקת אפייה

    חצי כפית סודה לשתיה

    קורט מלח

     

    לציפוי:

    חצי מכל (120 מ"ל) שמנת מתוקה

    100 גרם שוקולד מריר

    כף דבש נוזלי או כף גלוקוז

     

    מחממים תנור ל- 170 מעלות. מבשלים שמנת בסיר עד רתיחה עדינה. מכבים את האש ומוסיפים שוקולד. מערבבים היטב ומצננים. משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה מומסת ומפזרים בנדיבות בעזרת מסננת דקה אבקת קקאו מסביב לתבנית כולל הדפנות הפנימיות עד שהן מכוסות היטב. בקערת מערבל חשמלי מקציפים חמאה, דבש, נס קפה וסוכר למשך 5 דקות. מוסיפים ביצים אחת אחר השנייה ולבסוף קוניאק, מערבלים. מנפים יחד את החומרים היבשים. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים לסירוגין חומרים יבשים, ושוקולד מומס. מערבלים מעט.

    מנחים כף אחר כף של בצק בתבנית. אופים למשך 35-40 דקות. לאחר שעה של צינון הופכים בזהירות על צלחת ההגשה. מכינים את הציפוי: מחממים בסיר או במיקרו גל שמנת, דבש או גלוקוז עד כמעט רתיחה. מכבים, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה. מוזגים את הציפוי על העוגה ומצפים אותה היטב.

    ניתן לאחסנה במקרר, עטופה, למשך שלושה עד ארבעה ימים. מגישים בטמפרטורת החדר. הכי טעים לצד כף שמנת חמוצה מעורבבת עם מעט אבקת סוכר או קצפת מתוקה במידה.

     עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי