חפש

    20 יחידות

     

    100 גרם אגוזי לוז טבעיים

    2 חלבונים

     גרידת לימון

    80 גרם (חצי כוס פחות כף גדושה) סוכר לבן

    כף וחצי (15 גרם) קמח מנופה

    4 כפות חמאה מומסת מצוננת קלות או שמן אגוזי לוז

    כפית מיץ לימון

     

    מחממים תנור ל- 180 מעלות. מניחים את האגוזים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים 5 דקות, מערבבים וקולים 5 דקות נוספות. מצננים ומשפשפים את האגוזים בין הידיים עד הסרת הקליפה. טוחנים את האגוזים במעבד מזון עד קבלת פירורים דקים. טורפים בקערה חלבונים עם מזלג לכמה שניות, מוסיפים גרידת לימון וסוכר וטורפים קלות. מוסיפים קמח ואגוזי לוז טחונים ומערבבים מעט. מוסיפים חמאה ומיץ לימון, מערבבים, מכסים עם ניילון נצמד ומשהים שעה מחוץ למקרר.

    מחממים תנור ל- 220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים עם כפית קטנה במרווחים, 8-6 תלוליות מהתערובת. בעזרת גב הכפית משטחים לדסקית שטוחה ועגולה בקוטר של 7 ס"מ. מכניסים לתנור, מורידים את הטמפרטורה ל- 200 מעלות ואופים חמש דקות או עד השחמה קלה. בעזרת מרית שטוחה מוציאים מיד את הטווילים החמים ומעבירים למערוך, בקבוק זכוכית או כוסות שוכבות כדי שיקבלו את הצורה הקמורה. מצננים. שולפים מהמערוך ומאחסנים בקופסא אטומה במקרר. נשמר לכמה שעות, מקסימום ליום. מגישים עם אבקת סוכר לצד גלידה, קצפת, מוס או פירות.

     עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי