עוגת גזר ובננות קלאסית, להיט בכל בית שהתנסה בהכנתה: טעימה, מהירה וקלה להכנה.
תבנית אינגליש קייק משומנת
4 בננות בשלות ומעוכות
2 כוסות גזר מגורר (200 גרם)
רבע כוס מיץ תפוזים
2 כפות קוניאק או ליקר אמרטו
חצי כוס שמן זית
3/4 כוס דחוסה (150 גרם) סוכר חום כהה
גרידת תפוז
2 כוסות (280 גרם) קמח מנופה
כפית וחצי אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
אבקת סוכר לזריה
מחממים תנור ל- 180 מעלות. מערבבים בקערה בננות, גזר, מיץ תפוזים וקוניאק ומשרים כמה דקות, מערבבים מידי פעם. מנפים לקערה נוספת קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח, מערבבים מעט. מוסיפים לקערה עם הגזר והבננות שמן זית, סוכר וגרידת תפוז. מערבבים היטב ומוסיפים ובבת אחת את כל היבשים. מערבבים קלות (לא יותר מדי). יוצקים לתבנית משומנת ואופים 50 דקות. מצננים וזורים אבקת סוכר.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי