חפש

    אצלי בבית מכורים לשיפודים הקטנטנים האלה- חריפים, מהירים ומושלמים לארוחת אמצע השבוע. היפנים צולים אותם על גריל פחמים לצד ירקות צלויים כמו: אספרגוס, נצרי במבוק וברוקולי. אפשר לצלות באותו אופן גם שיפודי סלמון, זמן הצלייה הכולל: 10 דקות.

    6 מנות ( 10 שיפודי עץ קטנים)

    500 גרם פרגיות

    2 בייבי כרישות פרוסות לעיגולים

    שליש כוס (80 מ"ל) רוטב טריאקי קלאסי (ראו מתכון)

     חצי כפית פלפל שחור גרוס

     

    טוגראשי או פלפל קאיין/פפריקה חריפה לפי הטעם

    רוטב טריאקי קלאסי

     

    לצנצנת של 150 מ"ל:

    חצי כוס (120מ"ל) סויה יפנית איכותית (יאמסה)

    חצי כוס (120מ"ל) מירין

    4 כפות (60 גרם) סוכר לבן

    שמים את כל החומרים בסיר קטן ומרתיחים על להבה נמוכה, מנמיכים את האש ומבשלים על בעבוע עדין 20 דקות

    בזמן הבישול מערבבים מידי פעם ומסירים את הקצף שצף על פני הנוזל. מקררים.

     

    חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל 2 ס"מ. מעבירים לקערה יחד עם עיגולי הכרישה.

    מוזגים את הטריאקי ומערבבים. משרים, מכוסה במקרר, למשך שעתיים עד 12 שעות.  משרים שיפודי עץ במים רותחים למשך חצי שעה (כדי להוציא מהשיפודים את הטעם העצי). מסננים ומשפדים על כל שיפוד 2 קוביות של פרגיות לסירוגין עם הכרישה.

    מחממים תנור לתוכנית גריל. מניחים את השיפודים בתבנית עם רשת צלייה, מברישים את יתרת המשרה שנותר בקערה על השיפודים, זורים פלפל שחור גרוס וטוגראשי וצולים 10 דקות מכל צד. מגישים לוהט.

    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי