חפש

    לחם נהדר, בצבע חום עמוק, מעט מתקתק ועם מרקם רך. אם אתם מוצאים ערמונים טריים, ויש לכם  חשק לקלות ולקלוף אותם, הלחם ייצא נהדר כפליים. השימוש באספרסו או בתה נועד להעמיק את טעם הלחם ועל הדרך הוא תורם גם צבע עמוק ומגרה.

    200 גרם ערמונים קלופים (אפשר באריזות המוכנות)

    כף חוטי רוזמרין טריים

    6 ביצים

    קורט מלח

    חצי כוס (110 גרם) טחינה גולמית

    חצי כוס (150 גרם) סילאן

    רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית

    3 כפות מים

    2 כפיות אספרסו, תה חזק  או מים

    חצי כוס (70 גרם) קמח אורז מלא

    חצי כוס (60 גרם) קמח קוקוס (ניתן למצוא בכל חנות טבע)

    חצי כוס (70 גרם) גרעיני חמניות

    כפית סודה לשתייה

    חצי כפית מלח

    2 כפות שבבי קקאו נא (אופציונאלי)

    לזריה מעל: 3 כפות גרעיני חמניות

    אופן ההכנה:

    שמים ערמונים ורוזמרין במעבד מזון וטוחנים בפולסים עד קבלת פירורים עבים. מחממים תנור ל-  200 מעלות. בקערת המערבל החשמלי מקציפים ביצים (בשלמותן) עם קורט מלח על המהירות הכי גבוהה עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה (6-8 דקות), הקציפה תגיע כמעט עד לשפת הקערה. מערבבים בקערה טחינה, סילאן, שמן, מים ואספרסו או תה עד קבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את התערובת לקערת המערבל תוך הזלפה איטית ומערבלים מעט. מורידים את מהירות המערבל למהירות איטית ומוסיפים את הערמונים, מערבלים מעט. מנפים לצלחת קמח אורז וקמח קוקוס, מוסיפים גרעיני חמניות, סודה לשתייה, מלח ושבבי קקאו, מערבבים ומוסיפים למערבל. מערבלים על מהירות איטית עד קבלת בצק אחיד שנפחו ירד מעט. משהים ל- 10 דקות לספיגת הנוזלים, מערבבים מידי פעם. מרפדים תבנית לחם או אינגליש קייק (לא חד פעמית) או סיר ברזל בינוני בנייר אפייה ויוצקים לתבנית. זורים גרעיני חמניות ואופים 30 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות וממשיכים באפיה עוד 30 דקות. מכבים את התנור ומשאירים בתנור לעוד 15 דקות. מוציאים את הלחם מהתבנית ומחזירים אותו (עם הנייר) לתנור המכובה לעוד עשר דקות. מצננים לפני הפריסה.

     עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי