לחם נהדר עם טעמים עדינים ומרקם רך. טעים לאכול אותו עם גבינת עיזים בשלה או עם טחינה גולמית וסילאן, תענוג.
800 גרם דלעת טרייה
5 ביצים
חצי כפית מלח
שליש כוס (75 גרם) טחינה גולמית
רבע כוס (75 גרם) סילאן
רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית או קוקוס
3 כפות (45 מ"ל) מים
כוס (120 גרם) קמח קינואה (ניתן להשיג בכל חנות טבע)
רבע כוס (30 גרם) קמח קוקוס (ניתן להשיג בכל חנות טבע)
3 כפות (20 גרם) פרג טחון טרי
כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
כוס (100 גרם) אגוזי מלך קצוצים
2/3 כוס (80 גרם) צימוקים שחורים קטנים
לזריה מעל: פרג לא טחון או שומשום
אופן ההכנה:
קולפים את הדלעת וחותכים לקובית גדולות. שמים אותן (500 גרם נטו) בסיר בינוני, מכסים במים ומבשלים עד התרככות (10-20 דקות), מסננים ומועכים במסננת עם מזלג לקבלת מחית חלקה. מצננים ומוודאים סינון הנוזלים. מחממים תנור ל- 200 מעלות. בקערת המערבל החשמלי מקציפים ביצים (בשלמותן) עם קורט מלח על המהירות הכי גבוה עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה (6-8 דקות), הקציפה תגיע מעט פחות משפת הקערה. מערבבים בקערה בינונית דלעת מסוננת, טחינה, סילאן, שמן ומים עד קבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את התערובת לקערת המערבל (כף אחר כף) ומערבלים מעט. מנפים לצלחת קמח קינואה וקמח קוקוס, מוסיפים פרג, סודה לשתייה, מלח, אגוזי מלך וצימוקים ומערבבים. מורידים את מהירות המערבל למהירות איטית ומוסיפים את היבשים, מערבלים מעט עד קבלת בצק אחיד שירד מעט מנפחו. משהים לעשר דקות לספיגת הנוזלים, מערבבים מידי פעם. מרפדים תבנית לחם או אינגליש קייק (לא חד פעמית) או סיר ברזל בינוני בנייר אפייה ויוצקים לתבנית. זורים פרג ואופים 30 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות וממשיכים באפיה עוד 30 דקות. מכבים את התנור ומשאירים בתנור לעוד 15 דקות. מוציאים את הלחם מהתבנית ומחזירים (עם הנייר) לתנור המכובה לעוד עשר דקות. מצננים לפני הפריסה.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי