חפש

    רוניתי, המתכון מוקדש לך באהבה, את היחידה שזוכרת לי את החמין הזה מלפני 20 שנה. אפשר להעשיר את החמין ולהטמין בין המקרוני ביצים קשות, או להניח בתחתית פרוסות תפוחי אדמה (מטוגנות עד הזהבה) או חצילים מטוגנים.


    6-8 מנות

    עוף שלם במשקל 1.5 קילו, שטוף ומיובש או 6 כרעיים

    לעוף:

    5 כפות  שמן

    כף פפריקה

    2 כפיות בהרט

    כפית מלח

    חצי כפית פלפל שחור

    למקרוני:

    שליש כוס מים

    3 כפות שטוחות (100 גרם) רסק עגבניות

    כפית מלח

    כפית פלפל שחור

    כפית בהרט

    500 גרם מקרוני (מספר 7)

    ביצים כמספר הסועדים (אופציונאלי)


    מערבבים בקערה קטנה 2 כפות שמן ואת כל התבלינים ומצפים את העוף היטב מכל הצדדים. מחממים 3 כפות שמן בסיר גדול (עדיף מברזל) שנכנס לתנור ומטגנים את העוף על להבה גדולה משני הצדדים עד השחמה קלה. סוגרים במכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 8 דקות, הופכים את העוף וממשיכים בבישול עוד 8 דקות. מכבים ומניחים לעוף להצטנן מעט בתוך הסיר המכוסה. מעבירים את העוף לצלחת עמוקה כולל כל הנוזלים שניגרו. במקביל מבשלים מקרוני בסיר עם הרבה מים רותחים, לחצי בישול בלבד ( 5 דקות לערך), המקרוני יהיו גמישות אבל קשות למאכל. מסננים, משמנים מעט ומעבירים חזרה לסיר שבו הן בושלו. מערבבים בקערה בינונית מים, רסק עגבניות, מלח, פלפל, בהרט ואת נוזלי העוף שניגרו ממנו ומערבבים. מצפים את המקרוני היטב בתערובת שבקערה. מחזירים רבע מכמות המקרוני לסיר שנכנס לתנור, עליהן מניחים את העוף ומוסיפים את שאר המקרוני. אם שמים ביצים אז דוחסים אותן בין המקרוני. גוזרים נייר פרגמנט בקוטר הסיר, ומניחים על המקרוני. סוגרים את הסיר במכסה ומבשלים עשר דקות על אש בינונית ועוד 3-4 שעות על אש קטנה. אפשר גם להכניס לתנור ולצלות שעה בטמפרטורה של 180 מעלות ועוד שעתיים על 120 מעלות.

    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי