איזה ריח יש לעוגיות הללו! פריכות, מתוקות במידה, נהדרות לכל רגע שבא ביס קטן ומתוק.
75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
100 גרם (חצי כוס) סוכר חום כהה
2 ביצים
כף אמרטו או קוניאק
כוס (140 גרם) קמח לבן מנופה
2 כפות אבקת קקאו מנופה
רבע כפית אבקת אפייה
רבע כפית קינמון
קורט מלח
150 גרם תאנים מיובשות (דבלים) קצוצות גס
100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
70 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
מחממים תנור ל- 180 מעלות. בקערת המערבל החשמלי מקציפים (עם וו גיטרה או מקצף) חמאה וסוכר למשך עשר דקות. מוסיפים ביצים ומערבלים. מוסיפים אמרטו, מערבלים ומנמיכים את מהירות המערבל. מערבבים בקערה קמח, קקאו, אבקת אפיה, קינמון, מלח, תאנים, שוקולד ואגוזי מלך ומוסיפים לקערת המערבל, מערבלים למשך שניות ספורות. מרטיבים את הידיים (מנערים עודפי מים) אוספים את הבצק מהקערה ומעבדים לצורת כיכר. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה וממשיכים, עם ידיים לחות, ליצור כיכר ארוכה וצרה (4-5 ס"מ). ככל שהכיכר תהייה צרה יותר, הביסקוטי יהיו קטנים יותר. אופים למשך חצי שעה. מצננים שעה בטמפרטורת החדר. מורידים טמפרטורת התנור ל- 160 מעלות. בעזרת סכין משוננת פורסים את הכיכר לפרוסות דקות. מניחים אותן בשכיבה בתבנית אפייה. אופים עשר דקות. הופכים לצד השני ואופים שוב עשר דקות. מצננים היטב ושומרים בקופסא אטומה.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי