חפש

    כמות המשרה מספיקה לשני עופות, אם השתמשתם רק בחצי מהשרה, החצי הנותר יישמר במקרר בקופסא אטומה עד כמה חודשים.

    4 מנות

    עוף שלם במשקל קילו עד קילו ורבע, שטוף ומיובש

    למשרה:

    150 גרם (18-20יחידות) שזיפים מיובשים מגולענים

    רבע כוס סאקה או יין לבן יבש

    רבע כוס מירין

    100 גרם (שליש כוס) מיסו בהיר (שירו מיסו)

    פלפל שחור גרוס

     

    מניחים בסיר קטן שזיפים סאקה ומירין, מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים על סף בעבוע 20 דקות. מצננים במשרה. מעבירים את תכולת הסיר לקערת מעבד מזון קטנה, מוסיפים מיסו ומעבדים היטב עד קבלת תערובת חלקה. מעבירים חצי מהמשרה לקערה (את החצי הנותר שומרים בקופסא אטומה לשימוש בפעם אחרת) ומושחים את העוף מכל הצדדים, כולל בטן העוף.  מכסים ברדיד אלומיניום ומשרים ל- 24 שעות. מידי פעם מעסים את העוף והופכים אותו לצדו השני. מחממים תנור ל- 220 מעלות. מניחים את העוף ( מצופה רק בשכבה דקה מהמשרה) בתבנית צלייה משומנת בשמן זית, כשצד החזה כלפי מעלה. מכניסים לתנור וצולים 15 דקות. הופכים את העוף ומברישים בזריזות במשרה שנותר בקערה, צולים 15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות, מברישים בנוזלים שהצטברו בתבנית וצולים 20 דקות. הופכים את העוף, חוזרים על פעולת ההברשה וצולים עוד 20 דקות. מעבירים את העוף לקרש חיתוך זורים פלפל שחור גרוס וממתינים עשר דקות טרם הפריסה. זמן הצלייה הכולל שעה ועשר דקות.

    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי