15 לביבות
כוס (200 גרם) קוסקוס דק
חצי כוס (120 מ"ל) מים רותחים
בצל אדום קלוף ופרוס לחצאי עיגולים דקים- להשרות במים רותחים עשר דקות ולסנן
כוס וחצי עלי ריג'לה (150 גרם) שטופים, מיובשים וקצוצים גס
100 גרם פטה טובה, עדיף מחלב כבשים, מגוררת גס
4 כפות יוגורט סמיך
2 ביצים
2 כפות שמן זית
כפית וקצת מלח דק
כפית סומק
חצי כפית פלפל שחור טחון
שמן חמניות לטיגון או חמאה מזוקקת
מניחים קוסקוס בקערה גדולה, מוזגים חצי כוס מים רותחים ומערבבים בעזרת מזלג. משהים עשר דקות. מערבבים בעזרת מזלג עד שלא נותרו גושים בקוסקוס. בינתיים משרים חצאי עיגולי בצל בקערה קטנה עם כוס מים רותחים לעשר דקות, מסננים. מוסיפים לקערת הקוסקוס עלי ריג'לה, בצל אדום מסונן, גבינת פטה, יוגורט, ביצים, שמן זית ואת כל התבלינים ומערבבים הטב. משהים במקרר למינימום רבע שעה. מגלגלים לכדורים קטנים (בגודל של משמש) בידיים רטובות מעט, פוחסים לצורת דסקית בעובי חצי ס"מ ומניחים בצלחת.
טיגון: מוזגים למחבת שכבה דקה ואחידה של חמאה מזוקקת או שמן. מחממים על להבה גבוהה ומניחים את הלביבות, מנמיכים את האש ומטגנים כל צד חמש-שש דקות, עד הזהבה יפה, מעבירים לנייר סופג. אם השמן נגמר במחבת מוסיפים מעט לפני כל סבב חדש.
אפייה: מחממים תנור על תוכנית גריל. מניחים את הלביבות בתבנית מרופדת ברדיד אלומיניום משומן בשמן זית או חמאה מזוקקת. אופים במרכז התנור 7-10 דקות מכל צד. אם אופים מומלץ לגלגל את הלביבות בידיים משומנות מעט.
מומלץ להגיש עם יוגורט או שמנת חמוצה מתובלת בעירית קצוצה וגרידת לימון.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי