150 גרם (3/4 כוס) סוכר
150 גרם חמאה רכה
גרידה מלימון אחד
100 גרם פיסטוקים קלופים טבעיים
140 גרם (כוס) קמח לבן מנופה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
4 ביצים
2 כפות מי ורדים (לא מתמצית מרוכזת)
1 מכל שמנת חמוצה של פעם
לציפוי:
50 גרם פיסטוקים קלופים טבעיים
3 כפות אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון
2 כפות מים
1 כף מי ורדים (לא מתמצית מרוכזת)
מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה. מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת המערבל החשמלי מקציפים סוכר, חמאה וגרידת לימון, עד קבלת תערובת תפוחה. בינתיים טוחנים במטחנת תבלינים או בקערת מעבד מזון קטנה פיסטוקים לאבקה דקה, מנפים לקערה בינונית. את שברי הפיסטוקים שלא עברו במסננת מחזירים לקערת המעבד וטוחנים, מסננים לקערה. חוזרים על התהליך עד שכל הפיסטוקים נופו לקערה. מוסיפים לפיסטוקים הטחונים קמח מנופה, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומערבבים. מוסיפים לקערת המערבל ביצה אחר ביצה ומערבלים. מוסיפים מי ורדים ושמנת חמוצה ומערבלים. מוסיפים בבת אחת את תערובת הקמח והפיסטוקים ומערבלים מעט מאוד. עורמים את הבלילה בתבנית ואופים 45 דקות. דקה לפני שהעוגה יוצאת מהתנור מחממים בסיר את כל חומרי הציפוי עד רתיחה עדינה, מכבים ומוזגים את הסירופ החם והפיסטוקים על העוגה החמה. מצננים.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי