אין קל וטעים מלהכין קרוטונים בבית: חותכים לחם לבן, אחיד או חלה לקוביות קטנות (ללא קרום הלחם) מושחים במעט שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס וקולים בתנור על חום נמוך (140 מעלות) עד שהשחימו יפה. חשוב להקפיד על חסה צעירה ורעננה. אם החסה מעט עייפה, ניתן לאושש את העלים על ידי השריה במים קרים עם קרח.
6 מנות
500 גרם חזה עוף (פרפר שלם חצוי לשניים) ללא העור והעצם, נקי מגידים
לחליטה:
ליטר מים
3 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ יין לבן
בצל קטן קלוף וחתוך לרבעים
2 שיני שום קלופות
צרור קטן של רוזמרין או תימין
כפית מלח גס
כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
לסלט:
2 צרורות עלי חסה ערבית, שטופים ומיובשים (רק העלים הפנימיים)
4 ביצים (גודל L)
חופן קרוטונים
כף עירית קצוצה
קילופי פרמזן
רוטב קיסר:
2 חלמונים
5 פילטים (15 גרם) אנשובי
3 כפות מיץ לימון
2 כפות מיונז איכותי
2 כפות מים
כף פרמזן מגורר
2 כפיות חרדל דיז'ון חלק
שן שום קלופה
חצי כפית מלח
100 מ"ל שמן זית
חולטים את העוף: מניחים בסיר בינוני את כל חומרי החליטה ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את חזה העוף, מגבירים מעט את הלהבה עד רתיחה עדינה, מנמיכים ומבשלים על בעבוע חלש (חלש!) 15 דקות. מכבים ומשהים 20 דקות לפחות בנוזל החליטה. מוציאים את החזה בעזרת כף מחוררת (אפשר לשמור את הנוזל במקרר ולהשתמש בו בפעם אחרת), ומפוררים אותו לחוטים עדינים לפי מבנה הנתח. בינתיים, בסיר קטן, מביאים לרתיחה מים ובעזרת כף מניחים בזהירות את הביצים לסלט ומבשלים ברתיחה עדינה 7 דקות בדיוק. מעבירים את הביצים עם כף לקערה עם מים קרים. קולפים תחת הברז רק לאחר שהביצה התקררה לגמרי (אני מחליפה את המים הקרים לזירוז התהליך). שומרים עד השימוש בקערה עם מים: כך, כאשר נחצה את הביצים, החלמון יהיה רך במרכזו. מכינים את הרוטב: במעבד מזון עם להב מתכת מניחים את כל החומרים מלבד שמן הזית, מערבלים למשך דקה. מוזגים את שמן הזית בזילוף עדין ותוך כדי ערבול. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים במקרר עד השימוש. מסדרים את עלי החסה בצלחת יפה, מניחים מעל את חוטי העוף ומוזגים את הרוטב. חוצים את הביצים ומניחים מעל, זורים עירית, קרוטונים ופרמזן ומגישים מיד.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי