חפש

    מלפפונים ואצות הם יין ויאנג במטבח היפני- משלימים זה את זה באופן הרמוני, תוסיפו להם עוף חלוט ותקבלו סלט בריא, טעים וקל להכנה.

    4 מנות

     

    250 גרם חזה עוף (חצי פרפר) ללא העור והעצם, נקי מגידים

     

    לחליטה:

    חצי ליטר מים

    רבע  חומץ אורז

    4 פרוסות שורש ג'ינג'ר (דקות)

    2 שיני שום קלופות

    כף סויה

     

    לסלט:

    3/4 כוס אצות וואקמה

    4 מלפפונים

     

    רוטב:

    4 כפות חומץ אורז

    2 כפות סויה

    כף מיץ לימון

    כפית סוכר

    חצי כפית ג'ינג'ר מגורר

    קורט מלח

    קורט צ'ילי יבש- אופציונאלי

     

    לזריה מעל: בצל ירוק קצוץ, שומשום

     

    חולטים את העוף: מניחים בסיר בינוני את כל חומרי החליטה ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את חזה העוף, מגבירים מעט את הלהבה עד רתיחה עדינה, מנמיכים ומבשלים על בעבוע חלש (חלש!) 15 דקות. מכבים ומשהים 20 דקות לפחות בנוזל החליטה. מוציאים את החזה בעזרת כף מחוררת (אפשר לשמור את הנוזל במקרר ולהשתמש בו בפעם אחרת), ומפוררים אותו לחוטים עדינים לפי מבנה הנתח. בינתיים משרים את האצות בקערה גדולה עם מים קרים, ממתינים עשר דקות ומסננים. מעבירים לקערה יחד עם חוטי העוף. חוצים את המלפפונים לאורכם ומרוקנים את ליבתם (הגרעינים) בעזרת כפית קטנה. מניחים אותם על קרש חיתוך וחותכים באלכסון לחצאי עיגולים דקים. מעבירים לקערה עם האצות והעוף. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה קטנה מוזגים על הסלט, מערבבים ומעבירים לקערות אישיות. זורים שומשום ובצל ירוק ומגישים מיד.

    עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי