חפש
    ערך קלורי:
    490 קלוריות למנה
    החומרים ל-4 מנות:

    600 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בגודל 3-2 ס"מ

    3 כפות רוטב סויה

    3 כפות יין שרי או יין לבן חצי יבש

    1 כפית סוכר חום

    מלח ופלפל שחור

    2 כפות קורנפלור

    4 כפות שמן קנולה

    100 גרם אגוזי מלך

    2 גבעולי סלרי חתוכים לרצועות דקות

    1 בצל בינוני פרוס ומופרד לטבעות

    2 פלפלים אדומים פרוסים דק

    1/2 כוס ציר עוף

     

    אופן ההכנה:
    • שוטפים את קוביות ההודו ומנגבים במגבות נייר. מערבבים בקערה את רוטב הסויה, היין, סוכר, מלח ופלפל עם הקורנפלור ומוסיפים את קוביות הבשר.
    • במחבת כבדה מחממים כף שמן ומטגנים את האגוזים, רק עד שיזהיבו. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
    • מוסיפים למחבת כף שמן ומטגנים את רצועות הסלרי על אש גבוהה. מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים מעט ואז את הפלפל האדום. מסירים מהאש ומעבירים לקערה עם האגוזים.
    • מוסיפים למחבת את השמן הנותר ומטגנים את קוביות הבשר מכל הצדדים, עד שהן זהובות.
    • מוסיפים את ציר ההודו ומביאים לרתיחה.
    • מנמיכים את האש, מוסיפים את תערובת האגוזים והירקות ומחממים דקה. מתאים להגיש עם אורז.